‘Presentatie Arnhemse Nieuwe’ 15 September 2015

Op dinsdagavond 15 september presenteren elf veelbelovende net afgestudeerden van ArtEZ zich tijdens de tiende editie van Arnhemse Nieuwe in Showroom Arnhem. Arnhemse Nieuwe is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Beeldende Kunst Arnhem (BKA) en Centrum voor Stedenbouw en Architectuur Arnhem (CASA).

Ieder jaar selecteert een jury op uitnodiging van OPA, CASA en BKA de tien beste afstudeerders van ArtEZ in de disciplines Bouwkunst, Fashion Design, Fine Art, Graphic Design, Interaction Design en Product Design. Op 15 september stellen deze tien zich in een 20X20 format in Showroom Arnhem voor met een presentatie over hun achtergrond, werkwijze en ontwerpvisie. Ook tonen zij hun werk in een kleine pop-up tentoonstelling.

Dit jaar levert ArtEZ’ nieuwe opleiding Creative Writing haar eerste lichting afgestudeerden. Aanleiding om een van hen uit te nodigen Arnhemse Nieuwe 2015 op te luisteren met een eigen voordracht.

De lichting ‘Arnhemse Nieuwe 2015’ bestaat uit Chris Burghouts (Academie van Bouwkunst), Lilian Admiraal (Fashion Design), Isabelle Tellié (Fashion Design), Juliette Thissen (Fine Art), Johannes Kronenberg (Fine Art), Asja Keeman (Graphic Design), Hendrike Nagel* (Graphic Design), Jip Warmerdam (Interaction Design), Karlijn Sibbel (Product Design), Stephanie Saris* (Product Design) en Lisa Weeda (Creative Writing).
* Helaas verhinderd vanwege verblijf en stage in het buitenland.

Arnhemse Nieuwe viert dit jaar een lustrum: Arnhemse Nieuwe 2015 is alweer de tiende editie van deze publiekstrekker!

De Arnhemse Nieuwen van 2015 zijn geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit Addy de Boer (Nexit Architecten), Alicia Winters (Alicia Winters Galeria), Cilly Vlemmix (Coming Soon), Mars Holwerda (Studio Mom), Peter van der West (Van der West – Creative Coding) en William van Giessen (o.a. conceptontwikkeling en redactioneel design).

Datum: dinsdag 15 september 2015
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (177) in Arnhem

Evenement website: O.P.A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *