Jonge initiatiefnemers openen studio/boekwinkel WALTER in Arnhem

Na jaren trekken Corine en Krista eindelijk deze gordijnen open in de Spijkerstraat, hier openen zij een boekenwinkel. Een die de volledige aandacht schenkt aan een selectie mooie, exclusieve boeken. Een boekenwinkel waar je ook “goede schone koffie” kan leuten en wat (huis)werk kan maken.  Die plek miste Corine en Krista in Arnhem. “We dachten, waarom starten we zelf geen boekenwinkel? En vanaf daar was het een soort van heel logisch om door te gaan”, vertellen de stralende initiatiefnemers boven een schuimend capuchinootje. Ze high five’de op de naam WALTER en de zoektocht naar boeken en een pand kon beginnen. 

Gelukkige initiatiefnemers
Corine van der Wal (28), (in 2014 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem) en Krista Jantowski (29) leerde elkaar kennen achter de bar bij Tape. Krista stopte daar drie weken geleden, “Het is nu alles of niets op Walter.” Begonnen de plannen pas in september 2015, mid februari openen ze. Nu is het aanpakken, boeken verzamelen, bestellen, geld hosselen en de huisstijl afronden. Spannend! Corine: “Een boekenwinkel openen, hoe doe je dat eigenlijk? Wij hadden geen idee, zijn groentjes vanuit loondienst.” “En nu kunnen we niet wachten” wiebelt Krista op d’r stoel: “’s Ochtends ernaar toe lopen met mijn hondje (Walter) en de dag openen. Lichtbak aan, de eerste koffie zetten, het eerste liedje, een croissantje. Ja, ik ga heel gelukkig worden van die plek.”
 Schermafbeelding 2016-02-17 om 12.32.29 Schermafbeelding 2016-02-17 om 12.26.43

Boekenwinkel annex studio annex espressobar
De dames worden de trotse bezitters van het SLAK Artist-In-Residence pandje naast Arnhems Proeflokaal(naast Cafe Vrijdag). De buren van Proeflokaal (naast Così) (naast Bistro Velvet) zijn enthousiast: “Wat enig, een boekenwinkel”. Corine: “Het is een soort en suite. In het voorste gedeelte komt de winkel, in het achterste gedeelte een grote leestafel en werkplekken voor freelancers.” Krista: “Ik ben zo trots dat we die gordijnen gaan openen. Ik was altijd al benieuwd naar wat daarachter zat.”

Met de cover naar voren
De dames zochten persoonlijk contact met uitgevers, “alleen die wij tof vinden”: LeesmagazijnOctavo en Das Magazine. Het assortiment vult zich met een niche aanbod in kunst, cultuur, snijvlak politiek, sociologie en Engelstalige literatuur. Inspelend op de actualiteit. ArtEZ-, theater- en Werkplaats Typografie- studenten lezen jullie mee? Krista: “Bij ons vind je ook boeken zonder foto of glanzende kaft. We starten met 200 titels, voornamelijk paperbacks onder de 20,- euro. De boeken gaan niet met de rug de kast in, we displayen ze met de cover naar voor. Rondom de boeken of auteurs organiseren we lezingen.” Bovenop dit al gaan ze vinyl verkopen en komen er (zeefdruk)exposities en (keramiek/ video)tentoonstellingen. Niks ruikt lekkerder dan een nieuwe boek.

Schermafbeelding 2016-02-17 om 12.27.25
De winkel is gister op 16 Februari geopend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *