‘L’ART PUBLIC’ Dinsdag 7 Juni 2016

De rol van kunst in de openbare ruimte

Sonsbeek vormt deze zomer het stralend middelpunt van de stad; hier vindt van 4 juni tot 18 september de elfde editie van de internationale beeldententoonstelling plaats. Voor CASA de aanleiding om op dinsdag 7 juni aan te sluiten met een inspirerend programma over kunst in de openbare ruimte.

Hoofdgast van de avond is beeldend kunstenaar Florentijn Hofman, die wereldwijd bekendheid geniet vanwege zijn reusachtige – veelal tijdelijke – sculpturen in de publieke ruimte zoals Rubber Duck. Ook het Arnhems Feestaardvarken is inmiddels uitgegroeid tot een icoon. Hofman zal tijdens een gesprek met moderator Edwin Verdurmen en de zaal vooral ingaan op een aantal projecten met een specifieke ruimtelijke en maatschappelijke betekenis.

Uiteraard besteden we ook aandacht aan Sonsbeek ’16 met zakelijk directeur Tati Vereecken-Suwarganda en de Arnhemse beeldend kunstenaars Alphons ter Avest en Rob Voerman, die hun werk voor de tentoonstelling zullen toelichten. Daarnaast zal David Kloet van Karres+Brands Landschapsarchitecten de visie presenteren die het bureau heeft ontwikkeld voor de beeldentuin van Museum Arnhem.

Binnen het jaarthema Plein Public richt CASA zich in 2016 op de publieke ruimte en de inrichting daarvan. Hoe kunnen we Arnhem nog mooier, groener en toekomstbestendiger maken?
Datum: dinsdag 7 juni
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis

Bron: CASA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *