‘Biënnale Gelderland’ vrijdag 14 oktober t/m zondag 20 november

Vanaf 14 oktober is de jubileumeditie van de Biënnale Gelderland te zien op maar liefst 20 locaties in Arnhem!

Curator Hanne Hagenaars kwam met het voorstel Living, Giving. Zij stelt dat kunst iets kan zijn wat de wereld beter maakt. Als ware het een cadeau aan de wereld. Kunst kan troosten, verleiden, verbinden. Vanuit de gedachte van verbinding stelde zij voor dat de deelnemende kunstenaars in gesprek zouden gaan met een inwoner uit de stad. Het leven als voedingsbodem voor kunst. De kunstwerken die dit op zou leveren zijn straks ter plekke te zien. Bij mensen thuis, in winkels, in Rozet, in het museum.

Zestien kunstenaars zijn op basis van het concept in dialoog gegaan met een Arnhemmer. Dat ging op verschillende manieren. Sommige kunstenaars zijn door het team gekoppeld, anderen gingen zelf op pad, en weer anderen kwamen zomaar op straat iemand tegen met wie het klikte.

Bij de zestien kunstenaars zitten verschillende alumni van ArtEZ zoals Maison the Faux, Rudolf Romero, Ide André en nog veel meer!

Naast de tentoonstelling op verschillende locaties in de stad zijn er ook verschillende activiteiten waaraan je deel kan nemen.

De Biënnale Gelderland is van 14 oktober tot en met 20 november 2016 te zien in Arnhem.

Bekijk de website voor meer informatie: www.biennalegelderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *