Cube Zoekt Designthinkers!

Design Museum ‘Cube’ zoekt gedreven ontwerpers die buiten de bestaande kaders kunnen denken; Het design museum is het eerste museum van Nederland dat zich volledig richt op design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld en zoekt jou om open-minded nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Voor zeven verschillende calls van het in Residence programme 2017 worden nu deelnemers gezocht. Het in Residence programma is onder andere geschikt als stage, minor of afstudeeropdracht. We zetten ze even kort voor je op een rijtje:

Packaging we love to hate… have

De reputatie van verpakkingen gaat hard achteruit, maar tegenwoordig lijken we (nog) niet zonder te kunnen. Stel je een wereld voor zonder verpakkingen…een wereld waarin de verpakking deel uitmaakt van de inhoud, zoals een ei…een wereld waarin verpakking geen afval meer is… Design, creëer en test concepten die ons begrip van verpakking veranderen!

MY neighbourhood!

Huurders tonen minder betrokkenheid bij hun buurt dan huiseigenaren. Stel je een wijk voor waarin mensen zich thuis voelen, betrokken zijn bij anderen en daadwerkelijk zelf controle hebben over hun uitgaven. Bij social design: co-creëer en test je concepten die mensen aansporen om in hun eigen woonwijk te investeren.

Future of Food

Voedsel is een basisbehoefte van de mens. Maar het is zo veel meer. We kijken kookprogramma’s. We geven veel geld uit aan eten. Het is deel van ons cultureel erfgoed. Stel je eens voor hoe ons voedsel er over een jaar of tien uit ziet. Zal het geprint worden in geweldige vormen? Zullen er nog steeds dieren voor dood gemaakt moeten worden? Zal het op een boerderij gekweekt worden of in elkaar gezet worden in een fabriek? Design, creëer en test nieuwe food concepten; concepten die onze aannames over voedsel bevragen!

Think shit!

De toekomst van onze toiletten. Hoe gaan we in de toekomst om met onze sanitaire voorzieningen? Op welke manier kunnen we met technische en/of sociale designtoepassingen hygiëne in partnerlanden bevorderen? Hoe kunnen we het menselijk ontlastingsproces circulair krijgen, en zo een duurzamer proces ontwikkelen? Hoe ziet de wc van de toekomst eruit? Hoe ziet het menselijk ontlastingsproces eruit in de toekomst?

My second skin

De Internet of Things kan ook gaan over een jas, jouw ketting en zelfs je ondergoed. Stel je een wereld voor waarin kleding slim en adaptief is, of mensen zelfs in staat stelt om het onmogelijke te doen. Design, creëer en test nieuwe concepten voor onze tweede huid.

Beat it

Muziek is een essentieel onderdeel van het leven en de levensstijl van veel jonge mensen. Dankzij koptelefoons en oordopjes luisteren zij overal en altijd naar hun favoriete muziek. Zij bezoeken feestjes en festivals. Zij houden van beats en de ervaring van muziek. Helaas betalen zij hier ook de prijs voor. Langzaamaan, zonder het te merken, raakt hun gehoor beschadigd. Hoe kunnen mensen van muziek blijven genieten zonder het gehoor te beschadigen? Hoe kunnen we mensen inspireren om voor iets te zorgen dat schijnbaar geen zorg nodig heeft?

Are you being served?

Eten zonder handen is bijna onmogelijk – probeer het maar eens! Toch zijn er mensen met beperkingen die niet zonder de hulp van anderen kunnen eten. Hulp van anderen impliceert minder zelfredzaamheid. Een mogelijk alternatief bieden robots. Robots zullen steeds meer in ons leven en ons werk worden geïntroduceerd. Dat brengt allerlei ethische vraagstukken met zich mee. Deze Call verkent de relatie tussen mens en robot; wanneer robots ons persoonlijk leven betreden. Hoe voelt het om door een robot gevoed te worden? Hoe kunnen we robots ontwerpen die ons op een comfortabele manier voeden?

Word jij één van de Cube design thinkers?

Lijkt het je wat om bij de volgende generatie pioniers van Cube design thinkers te horen? Bekijk de website van ClickNL voor meer informatie: www.clicknl.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *