Lizzy Ossevoort – Huisblogger

Introductie

Ik ben een 20-jarige vrouw met een enorme passie voor muziek. Ik geniet enorm van muzikaal talent. Het voelt waanzinnig om de muziek die ik voel van binnen, te kunnen uiten voor een publiek. Samen musiceren met de beste muzikanten om me heen is voor mij het mooiste wat er bestaat en dit is wat ik mijn hele leven wil doen.

Eerste Blogpost

Dit is mijn aller eerste blogpost ooit, ‘Jeetje, waar begin ik aan..’ Komend jaar staat vol met vraagtekens.
Via deze blogs wil ik jullie graag vertellen wat ik allemaal meemaak en hoe het met mij gaat.
Op dit moment gebeurd er vrij weinig in mijn leven en mis ik de structuur die de opleiding voor mij te bieden had. En nu moet ik dan echt aan de bak, mijn eigen structuur vinden. Maar hoe… 

Even Voorstellen

Nou, mijn naam is dus Lizzy, 20 jaar en afgestudeerd aan het conservatorium van Arnhem. Al zolang ik me kan herinneren ben ik met muziek bezig, het is er met de paplepel in gegoten. 
Als zangeres heb ik al veel mooie dingen mogen meemaken, o.a. Nederlands Vocalisten Jazz Concours, The Voice Of Holland, Prinses Christina Concours, Conservatorium Jazz Award, een opname met Metropool Orkest, etc. 
En eigenlijk denk ik dan, ‘ben toch best goed en druk bezig, win mooie prijzen en ik heb al aardig wat optredens.’ Maar dan valt school weg.. en wat is er dan eigenlijk nog? 
 
Tijdens mijn opleiding ben ik eigenlijk alleen maar de eigenwijze Lizzy geweest die wel wist wat ze wou en wat ze niet wou. Het doel is altijd al duidelijk geweest: liefdevolle muziek maken met de beste muzikanten die er zijn voor publiek. De weg er naartoe is toch moeilijker dan dat ik dacht. 
Of maken we het zo moeilijk voor onszelf?
Altijd alles maar invullen wat wel en niet mogelijk is. Denken dat je niet goed genoeg bent. Maar waarom zeggen we niet tegen onszelf ‘je mag er zijn’ of ‘je doet het fantastisch’ of ‘alles wat je wilt, dat is mogelijk, angst hoeft niet in de weg staan’. 
Maar goed ik zeg dit wel allemaal, maar eigenlijk doe ik het ook allemaal. Het is zo makkelijk om te adviseren en om te zeggen hoe een ander het moet aanpakken, maar doe het zelf maar is! 

Mijn Plannen

Ik vind het nu vooral heel belangrijk dat ik weer structuur vind en dat ik m’n brood kan verdienen met musiceren.
Maar ik moet zo goed oppassen dat ik geen keuzes maak vanuit wanhoop. Dat heb ik altijd gezien bij afgestudeerden. ‘ Ja nu zijn we afgestudeerd en we hebben geld nodig, dus ga ik maar in de kroeg werken, ik moet toch wat.’ En ik ben altijd bang geweest dat ik dat ook zou gaan doen.
Ik heb het liever een tijdje even moeilijk dan dat ik maar iets ga doen omdat ik het allemaal niet meer weet. 
 
Het is toch belangrijk dat je voor jezelf een aantal doelen stelt. Wat wil ik dit jaar bereiken? Openstaan voor verandering vind ik ook heel belangrijk. Het gaat namelijk toch altijd anders dan dat je denkt of hoopt. 
Aankomend jaar ga ik 3 maanden naar Nashville en New Orleans om m’n taal te verbeteren. Daarnaast wil ik daar ook heel graag muzikanten ontmoeten en veel muziek maken op de jamsessies . Ik kan niet wachten!

Tevens heb ik te gekke bandjes waar ik bij speel en waar ik meer tijd in wil investeren.  Ik heb een semi-akoestisch kwartet, hiermee ben ik vooral veel muziek mee aan het schrijven. En we gaan in november de studio in. We willen enorm graag veel spelen!

 

Lizzy Ossevoort 2 copy
Daarnaast speel ik in de band Any Vegetable. We hebben net een plaat uitgebracht en we gaan in het najaar veel optreden.
Lizzy Ossevoort 4

Ook wil ik dit jaar muziek gaan maken met een jazzcombo, dit lijkt me helemaal te gek! Ik speel al sinds mijn 14e samen met een jazzpianist en dit zou ik graag willen voortzetten en/of evt. willen uitbreiden!

Lizzy Ossevoort 3
Ik speel ook al heel lang piano en dit zou ik graag willen verbeteren! Dus hier ben ik ook druk mee.
Joh er valt zoveel te doen en er is zoveel mogelijk, het geeft een heerlijk en inspirerend gevoel om dit te zeggen!
 
Wat nu voor mij het belangrijkste is, is dat ik mijn structuur weer op de rit krijg. Daarnaast wil ik graag blij zijn met alles wat er gebeurd en niet boos worden op mezelf als ik even niet met muziek bezig ben, of als het even een dag niet lukt. Het leven is prachtig en de dingen gaan toch wel zoals ze gaan. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *