Lizzy Ossevoort – huisblogger update 2

Jemig, twee maanden zijn nu alweer voorbij. De tijd gaat zo hard!

In de tussentijd zijn er veel nieuwe dingen ontstaan en toch heb ik het gevoel dat er nog veel meer mag gebeuren…Ik ben flink op zoek geweest naar wat ik wil en wie ik wil zijn als muzikant. Natuurlijk zal ik het nooit helemaal weten en/of vastleggen, maar ik heb nu in ieder geval een richtlijn.

Tevens is het allemaal wat rustiger geworden in m’n hoofd en de structuur is weer zo goed als terug. Hier ben ik erg blij om! Iemand zei laatst tegen mij ‘je hebt een bedrijf Liz, realiseer je je dat wel’. En toen dacht ik, ‘Tja dat is waar ook, bij een beginnend bedrijf moet iedereen in het begin hard knokken om het draaiend te krijgen, dus ik ook’. Hup 8 uur je bed uit en werken. Dit is wat ik nu ook aan het doen ben en ik ben enorm gemotiveerd en zit vol energie. Er komen langzamerhand wat meer optredens bij en ik studeer veel.

Na mijn studie ben ik weer terugverhuist naar mijn ouders, want ik kon mijn kamer niet meer betalen. Dit was best lastig, maar sinds kort heb ik mijn drive weer gevonden thuis. Ik heb een eigen plekje gecreëerd en ik voel me enorm goed daarbij. Daarnaast zijn mijn ouders de fijnste mensen die ik om me heen kan hebben. Ze helpen me met alles en daar ben ik enorm dankbaar voor. Ze motiveren en inspireren me en we zijn constant met elkaar in gesprek over nieuwe ideeën!

Kerstconcerten in Decembermaand

In de maand december heb ik een aantal optredens gedaan wat erg leuk was. Mijn plan was om samen met mijn pianist Stefan Bos kerstconcerten aan te bieden bij mensen thuis. Jammer genoeg was dit niet zo’n groot succes.
En hoe komt dit nou? Ik denk niet dat het ligt aan het idee, want ik heb genoeg enthousiaste mensen hierover gehoord, die er ook interesse in hadden. Maar de mensen die dit te weten zijn gekomen hadden niet het geld om dit te kunnen betalen. Daarom is het heel goed om na te denken hoe je de juiste mensen bereikt met een bepaald idee. Wat is je doelgroep en hoe bereik je die doelgroep?
Daarnaast kwam ik erachter dat de mensen er alleen interesse in hadden tijdens de kerstdagen. En dan blijven er natuurlijk heel weinig dagen over in de decembermaand. Dus voor volgend jaar is het ook goed om na te denken over hoe je dit voor een langere periode kunt aanbieden.
Volgend jaar wil ik zeker het nogmaals proberen, maar misschien ga ik het wel breder trekken en het niet alleen maar voor huiskamers aanbieden. Ik denk hierbij ook aan, verzorgingstehuizen, buurthuizen, kleine theaters, etc.

Donderdagavond 22 december heb ik een kerstconcert gegeven in Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. Prachtige locatie. En het was een geweldige avond. Het idee om een kerstconcert te geven in Doetinchem kwam best laat, dus we hadden vrij weinig tijd om te zorgen dat het een succes zou worden. Dit was natuurlijk best spannend om toch te gaan doen.
Daarnaast was dit mijn eerste concert waarbij mensen entree moesten betalen en dat vond ik ook wel spannend, want ik had geen idee of mensen mij €10,- waard vinden. Maar met behulp van het Nieuwe Dijkhuis, mijn ouders en natuurlijk ikzelf hebben we ervoor gezorgd dat het een hele mooie avond is geworden. Er was ongeveer 100 man publiek, dus een behoorlijke volle zaal! En iedereen ging met een grote glimlach naar huis.

Promotie

Ja, dit is natuurlijk een moeilijk onderdeel. Want hoe ga je nou zorgen dat je veel mensen bereikt en enthousiast maakt met jouw idee. En dat je er ook voor kunt zorgen dat ze naar je concert komen luisteren. Dit is allemaal afhankelijk van goede promotie.

Hier heb ik ook heel veel aandacht aan besteed voor het kerstconcert.
Een aantal mensen die in het bestuur zitten van het Nieuwe Dijkhuis, werken bij De Gelderlander. Dus ze hebben erg veel promotie kunnen doen in de kranten voor de omgeving Doetinchem. Daarnaast is het gepromoot op de website van Het Nieuwe Dijkhuis en op mijn Facebook. Tevens heb ik mijn netwerk allemaal persoonlijk uitgenodigd, dit heeft ook erg goed geholpen. Mijn broertje die loopt elke ochtend de krant in Halle en hij heeft bij elke krant een flyer gestopt, dus heel Halle wist ervan af.
Het Kerstconcert was zo’n groot succes, dat we het volgend jaar weer gaan doen!

‘Nat King Cole’ project

Ik ben al een tijd bezig met het idee om een ‘Nat King Cole’ tribute te doen. Ik heb een aantal optredens gedaan met dit repertoire en ik word gewoon heel blij van de stukken die gecomponeerd en/of bekend zijn geworden door Nat King Cole. Daarnaast had die man echt een Gouden Stem.

Heel vaak komen mensen naar me toe, vooral na optredens met vraag, ‘Liz, wanneer komt er nou eens een CD’. En dan is mijn antwoord altijd: ‘Tja, dat zou ik graag willen, maar ik heb nog geen eigen werk waar ik enthousiast over ben’. Maar je hoeft natuurlijk helemaal niet eigen werk te hebben om een CD te maken. Het kan ook iets anders zijn! Dus hierbij mijn idee om komend jaar te gaan werken aan een eigen CD!
En hoe ga je dit dan aanpakken? Er moet natuurlijk een plan zijn. Hoe ga je zoiets financieel voor elkaar krijgen, want dat gaat behoorlijk wat kosten. Ga ik dit zelf bekostigen of ga ik met mensen in gesprek die iets voor mij kunnen betekenen (Sponsors, investeerders, etc.). Ook moet ik nadenken hoe ik met een CD aan de bak kan komen, ik moet dit op juiste plekken promoten. Of ga ik hier ook iemand voor zoeken die het netwerk, de kennis en de eigenschappen voor bezit.
Maar ik ga eerst aan de slag met het repertoire en de arrangementen. Dan moeten er muzikanten gezocht worden die hier ook graag in willen investeren en die geschikt zijn voor deze stijl. Daarnaast ga ik met mensen in gesprek die iets voor mij zouden kunnen betekenen! Hopelijk kan ik in m’n volgende blog hier meer over zeggen.

Website

Mijn website moet veranderd worden. Ik vind het belangrijk dat een website iets laat zien over iemands persoonlijkheid en dat is nu niet het geval. Ik wil heel graag dat ik wat ik uitstraal op het podium, terugkomt op mijn website. Warmte, liefdevol en volle passie voor muziek, maar toch ook jong, want ja ik ben pas 20.
Ik heb geprobeerd om zelf een hele nieuwe website te maken, maar ik heb al gemerkt dat dit heel veel tijd zal gaan kosten en die tijd wil liever in andere dingen stoppen. Daarom moet ik iemand zoeken die dit voor mij wil doen.
Ik heb contact opgenomen met iemand die dit als schoolopdracht/stage moet doen en zij wil graag voor mij m’n website ontwerpen. We hebben een middag met elkaar gesproken over wie ik ben als zangeres en waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind om uit te stralen op het podium en dus ook op mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *