Uurtje Oost: Jasper van Luijk ‘Donderdag 20 april 2017’

In april is Jasper van Luijk twee weken in Theater aan de Rijn aan het werk aan zijn nieuwe productie Bliss. Bliss gaat op 8 november in première in Theater Kikker en zal tot eind januari touren langs de Nederlandse theaters. Tijdens de repetities worden er een aantal momenten voor publiek en makers georganiseerd. Op donderdag 20 april is de eerste bijeenkomst, waarin Jasper van Luijk een stukje van zijn repetitie laat zien.

De voorstelling Bliss is een zoektocht naar geluk in het huidige digitale tijdperk
Wanneer zijn we online en wanneer offline, en belangrijker, wanneer zijn we echt hier en wanneer niet?

‘To be or not to be?’, Shakespeare is akelig relevant. Hoe echt zijn onze digitale vriendschappen en hoe afhankelijk zijn wij van de overdaad waarmee wij die informatie consumeren? Tegenwoordig zijn we allemaal journalist, fotograaf èn follower.

In Bliss staat de verslaving aan de snelheid waarmee we onze informatie consumeren centraal. Een groep mensen deelt de wens zich te onttrekken aan de digitale samenleving en kiest ervoor om off-grid te gaan. Live elektronische muziek, gesproken tekst en dans vermengen zich tot een uniek geheel. Na het succes van Yonder en The Definition of Now is Bliss de nieuwe voorstelling van choreograaf Jasper van Luijk over de relatie tussen de mens en zijn tijdgeest. BLISS is tevens de eerste productie van Jasper van Luijks eigen stichting SHIFFT. Een voorstelling in coproductie met De Nieuwe Oost en ondersteund door theaternetwerk De Coproducers.

Datum: donderdag 20 april
Aanvang: 17:00 – 18.00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn
Entree: gratis
Meer informatie: theateraanderijn.nl/programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *