‘Casa’s Klimaatcafé’ Donderdag 22 juni 2017

Het klimaatbestendig maken van de stad is een gemeenschappelijke opgave. Ook individuele bewoners en burgerinitiatieven nemen steeds meer de verantwoordelijkheid om tuin of buurt te vergroenen en zo hittestress en waterproblematiek te verminderen.

Tijdens dit Klimaatcafé gaat het over de bottom up beweging die momenteel vanuit de stad aan het ontstaan is. Er wordt ingezoomd op het proces en praktische zaken als financiële ondersteuning en daarnaast komen verschillende Arnhemse initiatieven aan het woord.

Er is een inspirerend programma met kenners en doeners; Rinske van Noortwijk (GreenWish NL) helpt burgerinitiatieven met hun projecten. Zij zal tijdens het Klimaatcafé vertellen over haar ervaringen en concrete tips geven. Carien van Boxtel geeft een toelichting op de inspirerende Buurtmoestuin De Torentuin uit Zaltbommel. Hoe is dit spraakmakende project tot stand gekomen? Vervolgens komen verschillende Arnhemse buurtinitiatieven over het podium, maar ook organisaties die ondersteuning bieden bij bottom up projecten. Tot slot is er een netwerkborrel en speeddate-sessie waarbij bewoners en initiatieven bij ondersteuners terecht kunnen met vragen, opmerkingen en ideeën.

Datum: donderdag 22 juni
Aanvang: 16.30 uur (zaal open 16.00)
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree: gratis
Meer informatie: casa-arnhem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *