‘Casa’s Van Musis tot Museum’ Dinsdag 16 mei 2017

Arnhem investeert zichtbaar in zijn cultuurgebouwen; Musis gaat deze maand weer open, Focus is op stoom en het ontwerp voor het museum ligt klaar. Bovendien is het Theater aan de Rijn net gerenoveerd en de voormalige dansacademie getransformeerd tot de expositieruimte van Collectie De Groen. Deze vormen tezamen een ketting waar meer parels aanhangen: het internationaal gelauwerde Rozet en aan de overzijde van het Nieuwe Plein de creatieve biotopen ArtEZ en Coehoorn Centraal. Daar liggen ook de Blauwe Golven, waar nu zoveel om te doen is: behoud of groen, that’s the question.

Tijdens de CASA-avond op 16 mei worden actuele projecten op Arnhems culturele mijl besproken. Guus de Rijk en Gerrie Elfrink geven een update over Musis en Focus, Eve Hopkins, Marjolein de Groen en Jenny Doest vertellen over de actuele ontwikkelingen rondom het Bartokpark en tot slot heeft CASA een publieke primeur: Joost Vos (architect-partner bij Benthem Crouwel Architects) presenteert de definitieve plannen voor Museum Arnhem. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de Blauwe Golven: Peter Nijenhuis, voorstander van behoud, en Hans Jungerius, voorstander van verandering, zullen beide een column voordragen.

Onder het motto Nieuw Arcadië onderzoekt CASA in 2017 hoe Arnhem vanuit zijn kernkwaliteiten kan inspelen op de uitdagingen die de nabije toekomst in petto heeft.

Datum: dinsdag 16 mei
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis
Meer informatie: casa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *