Buitenlandateliers beschikbaar in London, Parijs, New Orleans, Berlijn, Moengo, annadale-on Hudson, Yogyakarta en Seoul

Kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 13 oktober 2017 een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2018/2019 bij buitenlandateliers in Londen, Parijs, New Orleans, Berlijn, Moengo, Annandale-on-Hudson, Yogyakarta en nieuw toegevoegd is een atelier in Seoul.

De ateliers die in deze ronde door het Mondriaanfonds worden aangeboden zijn: Delfina Foundation, Londen (Engeland) | Atelier Holsboer, Parijs (Frankrijk) |  Deltaworkers, New Orleans (V.S.) |  Projectstudio Berlijn (Duitsland) |  Tembe Art Studios, Moengo (Suriname) | CCS Bard, Annandale-on-Hudson (V.S.) |  Cemeti Art House, Yogyakarta (Indonesië) |  MMCA Residency Changdong, Seoul (Zuid-Korea).

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenland ateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Tot en met 22 september kunnen bemiddelaars een aanvraag indienen van een werkperiode bij Schloss Ringenberg, Hamminkeln, (Duitsland). Kijk hier voor meer informatie over de buitenlandateliers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *