‘Casa: De slaapstad ontwaakt’ Dinsdag 14 november 2017

Denkend aan Zuid zie ik eindeloze bloemkoolwijken verveeld in het laagland staan…
Velen zien Arnhem Zuid als een verzameling monofunctionele woonwijken, maar klopt dit beeld wel? ‘Groot Malburgen’ is weliswaar zo ontworpen, er lijkt edoch een kentering ingezet! Als prelude op RUIMTEKOERS FESTIVAL en in het kader van het eigen jaarthema gaat CASA op zoek naar Nieuw Arcadië in Arnhem Zuid.

Tijdens de CASA-avond op dinsdag 14 november worden verleden, heden en toekomst van dit stadsdeel belicht. Ontdekkingsreiziger Hans Jungerius neemt ons mee ‘uit in Zuid’. CASA’s huishistoricus Ton Schulte zet een vergissing uit het verleden recht en last but not least presenteren Roy Hasselerharm (KondorWessels projecten) en landschapsarchitect Harro de Jong (Buro Harro) het concept Masterplan voor Stadsblokken-Meinerswijk.
Verder is er ook aandacht voor de Hugo De Groot Theaterboot, het Brinkman Vissergemaal op de Malburgse dijk en het programma van RUIMTEKOERS FESTIVAL dat zich deze editie richt op Kronenburg en Vredenburg. De slaapstad ontwaakt!

Natuur, cultuur en architectuur: onder het motto Nieuw Arcadië onderzoekt CASA in 2017 hoe Arnhem zijn kernkwaliteiten verder kan versterken.

Datum: dinsdag 14 november
Aanvang: 20.00 uur, deuren open om 19.30
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20 (let op: ingang is verplaatst!)
Entree: 5 euro, leden van de CASA-sociëteit en studenten gratis
Meer informatie: casa-arnhem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *