‘Ruimtekoers 2017’ 15-25 november 2017

Ruimtekoers is in 2015 geïnitieerd om met een positieve en frisse blik naar het probleem van leegstand in de binnenstad te kijken. De tweede editie in het najaar 2016, met als thema De utopie van de stad, had vooral een verdiepend karakter en nam de veranderende samenleving onder de loep. Met deze derde editie transformeert Ruimtekoers van leegstandsfestival naar stadsfestival.

“Het kan wel!” Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers. Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. En waar kun je dat beter doen dan midden in de samenleving, waar mensen hun boodschappen doen, naar school gaan en wonen?

WIJ ZIJN DE STAD
Betonnen kolossen en anonieme pleinen, de parken binnen perken en lichtjes in de verte zijn slechts het decor van de stad. Daarin bewegen wij, de mensen. We zijn uniek, stuk voor stuk en dat is onze kracht. Want wij bepalen het ritme van de stad. Dag en nacht.

Ruimtekoers vult beschikbare kantoorpanden in Kronenburg en Vredenburg met onder andere een pop-up restaurant, een binnentuin met uitzicht over de stad, kunstexposities, theatervoorstellingen, lezingen, debatten, muziekoptredens, feestjes en nog heel veel meer. Ruimtekoers richt zich op een landelijk bereik door te werken met vooraanstaande makers en nodigt daarnaast iedereen uit – inwoners van Arnhem, het publiek, cultuurmakers en ondernemers –  om het programma vorm te geven.

Datum: 15-25 november 2017
Programma: ruimtekoers.nl/programma
Meer informatie: ruimtekoers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *