‘Masterclasses tijdens Arnhemse Uitnacht’ vrijdag 26 januari 2018

ARNHEMSE UITNACHT

Op vrijdag 26 januari 2018 kan het publiek voor het eerst een Uitnacht beleven in Arnhem. Tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht presenteren ruim vijftig culturele instellingen, organisaties en kunstenaars zich op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad. Het publiek kan de hele avond èn nacht geheel gratis talloze optredens, acts en programma’s bijwonen. Speciaal voor de Arnhemse Uitnacht organiseert Stadstheater Arnhem een serie bijzondere masterclasses in Theater aan de Rijn.

toneelgroep Oostpool
Jeroen de Man, een van de huisregisseurs van Oostpool, gaat met een acteur en tien deelnemers op de vloer aan de slag in een exclusieve masterclass Toneel in Theater aan de Rijn. ArtEZ-studenten, amateurspelers én artiesten voor één nacht kunnen zich aanmelden om mee te doen in de spotlights. Vanaf de tribune leer je van de aanwijzingen en suggesties die zij krijgen, van het reflectieve spel van de acteur en van de vorderingen die ze gaandeweg zullen maken.

Introdans
Introdans is made in Arnhem. Hoe gaat dat in zijn werk? De Amerikaanse Marlena Wolfe, repetitor bij Introdans, neemt tijdens een masterclass dans het kijkende en actieve publiek mee in de magische wereld van dans. Neem een kijkje in de keuken en ervaar de werkwijze van dit wereldberoemde dansgezelschap.

Flor de Fango
De Argentijnse tango is vooral een sociale dans, waarbij al improviserend een ontmoeting ontstaat tussen dansers en muziek, de leider en de volger in het danspaar en de verschillende dansparen op de dansvloer. Monique & Toine nemen je mee in de omhelzing van de tango. Geen dans van pasjes, maar van improvisatie door twee mensen die hun hart delen op de cadans van de soms melancholieke tonen van de bandoneon.Kijken naar de masterclasses
De masterclasses zijn gratis toegankelijk maar dienen wel gereserveerd te worden. Je reserveert hiermee een plaats in het publiek.Meedoen aan de masterclasses
Voor de masterclass van Oostpool en Flor de Fango kunt u zich ook opgeven om mee te doen! Doe dit via programma@musisenstadstheater.nl

19:00 uur Masterclass Toneelgroep Oostpool (door Jeroen de Man)
20:15 uur Masterclass Introdans (door Marlena Wolfe)
21:30 uur Masterclass Flor de Fango (door Monique & Toine)
Datum: 26 januari
Tijden vanaf: 19.00 uur
19:00 uur Masterclass Toneelgroep Oostpool (door Jeroen de Man)
20:15 uur Masterclass Introdans (door Marlena Wolfe)
21:30 uur Masterclass Flor de Fango (door Monique & Toine)
Entree: gratis
Tickets: hier bestellen
Meer informatie: theateraanderijn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *