‘Nijmeegs Boekenfees’ zaterdag 10 maart 2018

Thema: natuur

De laatste editie van ‘Nederland leest’ stond in het teken van robots, Nijmegen is dit jaar de eerste Nederlandse Green Capital van Europa, en als klap op de vuurpijl draait de Boekenweek dit jaar geheel om de natuur. Planten en dieren, robots en ruimtereizen, duurzaamheid en klimaatverandering en uiteraard de natuur van de mens; op alle mogelijke manieren komt het thema voorbij.

Eerste bevestigde namen

Het Nijmeegs Boekenfeest vindt plaats in het eerste weekend van de Boekenweek. De avond wordt geopend door de essayist van de Boekenweek, Jan Terlouw. Terlouw spreekt een ode uit, Natuurlijkgetiteld, een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties. De mens heeft veel schade aangericht, maar kan ook een rol spelen in de oplossing. Op de natuur van die mens gaan Hanna Bervoets en Lieke Marsman uitgebreid in, onder leiding van Lotte Lentes. In hun boeken spelen thema’s als de maakbaarheid van de mens respectievelijk de terugkeer naar de natuur een grote rol. Op het podium gaan ze onder andere in gesprek over progressie tegenover regressie.

Datum: Zaterdag 10 maart 2018
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang programma: 20.00 uur
kaartverkoop: start op 1 februari via de website van de bibliotheek.
Meer informatie: wintertuin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *