Fabienne Balvers – Huisblogger update 3

5 Januari 2018. De dag dat ik officieel mijn nummer in de BTW hemel in ontvangst mocht nemen.. Want… je girl is voor zichzelf begonnen. Studio Fabienne Balvers is alive! BYE BYE SOCIAL LIFE.  Zoals elke blog over ondernemerschap kan ik je gaan vertellen: ja, ik heb vaak stress en ik ben vaak onzeker (afvallen is nog nooit zo snel gegaan, mijn brein maakt overuren en ik heb soms het idee dat mijn hoofd ontploft in de vorm van een aliën). Ja, er komt enorm veel op je af en ja, je brengt véél meer tijd door met je bureaustoel dan op de barkruk met je beste vriendin en een geliefde gin-tonic.

Maar volgens mij zijn er over ondernemerschap, fysieke ellende en worst case scenario’s etc. al duizenden blogs geschreven. Dat gaan we vandaag lekker niet doen. Negativiteit is nog nooit iemands vriend geweest. Ter motivatie voor jou als lezer, de misschien wel mede- of toekomstig ondernemer, ga ik je daarom vertellen, waarom het SUPER COOL is dat je deze stap juist neemt. Plus wat ondernemer “essentials” to keep up the good work!

Fotografie: Jeroen van den Berg – Flexart, Art-directon: Studio Fabienne Balvers

But first things first, wat houdt Studio Fabienne Balvers in?
Het is een multidisciplinaire ontwerpstudio die bedrijven ondersteunt in het visualiseren van een project of identiteit. Zowel op visueel vlak als concept en strategie. Onze projecten uitten zich vaak in denk- en werk strategieën, films, campagnes, performance of promotie product.

Wat is het project, de identiteit en de visie van het bedrijf nu en in de toekomst? Hoe gaan we dat positioneren of bevragen zodat we de juiste context te pakken hebben?

We beginnen met het kijken naar het project waar de klant mee komt. Vaak worden we gevraagd om een project visueel te promoten door bijvoorbeeld een promofilmpje of campagne te maken. Wat we op dat moment doen is het project onder de loep leggen. Wat houdt het project in? Is het concept duidelijk? Soms brengen we dan een aanpassing aan in het desbetreffende concept.

Bijvoorbeeld: de klant wil een app ontwikkelen om de zorg persoonlijker te maken. Op dat moment stellen wij de vraag; “Maak je de zorg persoonlijker met een app?” Is een filmpje wel het juiste en originele medium voor dit project? Ja? Dan gaan we dat regelen. Nee? Misschien is dan een performance effectiever? Een performance waarin het project bijvoorbeeld op absurde wijze live geïmplementeerd wordt bij de doelgroep. Het concept “persoonlijker in de zorg” gaat van online naar offline en wordt in context geplaatst. We proberen dus samen met de klant naar de juiste weg te zoeken voor een aansluitend resultaat.

Onze visie is dat de menselijke maat in de toekomst, ondanks snelle technologische en sociale ontwikkelingen, nog steeds voorop staat. Innoveren binnen het bedrijf krijgt namelijk een steeds vagere tendens. Het vangen van de essentie of kern in een project is een sport geworden die we als Studio goed beheersen.

De maand januari, waarin ik officieel een bedrijf startte, is voorbij gevlogen! Het voelt alsof er pas 3 dagen voorbij zijn. Hierbij wat coole perspectieven waarom het de moeite waard is om voor jezelf te beginnen!

Persoonlijk vind ik het enorm fijn alle controle te hebben en vrij te zijn in mijn werk. Na vier jaar op de academie gezeten te hebben, vind ik het belangrijk mijn werk te doen op mijn eigen manier. Een tikkie commercieel met een innovatieve boodschap. Lekkere combinatie toch? Er is geen baas die vertelt wat ik moet doen, hoe en wanneer. Je maakt zelf de keuzes over hoe je een klant gaat benaderen, hoe een project eruit gaat zien en wat je bedrijf uitstraalt. Doordat je dit allemaal zelf doet, sta je tegenover enorm veel uitdagingen.

Bijvoorbeeld, een klant wil iets realiseren, wat jij nog nooit gedaan hebt. Er is op dat moment niemand die dit voor jou gaat oplossen want de klant rekent op jou. Je moet dus zelf een manier vinden om toch aan de vraag te voldoen. Maar hoe vet is het als je jezelf steeds uitdaagt om jezelf te overtreffen? Je leert gelijk nieuwe dingen en je bedrijf gaat ervan groeien in skills. Dat geeft mij een enorme adrenaline kick. Je ontwikkelt jezelf tien keer sneller en er ontstaat een drive waarbij je nooit stil blijft zitten. Jij maakt en bent je werk en de hele wereld ligt daar nog voor open.

Ik heb in 1 maand al zoveel geleerd op het vlak van verkoopstrategie, efficiënt werken en op welke manier je het beste om kan gaan met klanten. Hoe gaaf is dat! Één, je werk is honderd procent je passie en het voelt dus bijna niet als werk, eerder als een uit de hand gelopen hobby. Dit geeft jezelf als persoon ook echt een BOOST. Twee, zeg maar CIAO BELLA tegen dat saaie kantoor ritme want in 1 week heb je 6 functies. Van knallen als secretaresse tot cameravrouw en racen van bureaustoel naar filmset. Houd je van afwisseling? Let’s go! Hallo nieuwe multitaskheld van me!

#TAKINGPLACES #BACKSTAGE

Je ontmoet veel mede-ondernemers of mensen met toffe producten en verhalen. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Dutch Hacking Health event. In één weekend zijn er een paar problemen in de zorg die gepitcht worden. In dat weekend komen er verschillende disciplines samen uit de zorg, creatieve sector en het bedrijfsleven. Samen ga je die problemen aanpakken. Wat je in één weekend voor elkaar kan krijgen met mensen die je niet kent… je staat er versteld van! Ook enorm vruchtbaar en inspirerend voor je netwerk.

Daarbij kom je op plekken “backstage”, waar je normaal nooit komt. Voor een opdracht in het ziekenhuis Radboudumc stond ik bijvoorbeeld op het helidek van de traumaheli te filmen met een uitzicht over heel Nijmegen, super tof. Natuurlijk maak je dit ook soms mee als je voor een baas werkt. Maar vanuit je eigen bedrijf en perspectief dit te doen is toch wel speciaal.

#ESSENTIALS

Nou ben ik natuurlijk niet de alles-wetende-ondernemers-GOEROE maar ik heb wel een paar “essentials” die mij momenteel echt uit de brand helpen. Ik kan namelijk niet op 10 plekken tegelijk zijn en ook mijn energielevel is niet oneindig zonder pauzes. Maar dat is zeker te fixen!

1. Mr. Financial RIGHT!

Is boekhouden niet je ding en verbaas je jezelf elke maand opnieuw dat je op de middelbare school die rekentoets wel hebt gehaald? Overweeg dan toch een hele knappe … euh… ik bedoel slimme boekhouder of accountant. Niks is zo vervelend om met dit zakelijke deel in je maag rond te lopen, omdat je er tegen op ziet. Veel regelingen of formules weet je in het begin gewoon niet en het maakt het allemaal een stuk makkelijker!

2. Zorg goed voor jezelf #fitgirl

Aangezien je 6 functies in 1 bent en een eigen zaak spanning meedraagt, moet je goed voor jezelf zorgen. Koop een fatsoenlijk bureaustoel om te voorkomen dat je die rollator al op vroegtijdige leeftijd moet aanschaffen. Slaap goed en eet met regelmaat. Tot half 4 doorwerken is namelijk niet productief. Rond huppelen in een sportschool is nog niet helemaal in mijn genen doorgekomen.  Misschien komt het nog, maar het lijkt me goed voor je conditie als actieve cameravrouw. Je sjouwt je namelijk een ongeluk met al die camera’s en attributen.  Dus werken aan mijn fitgirl goal is nog een puntje op de agenda.

3. Meten = weten, Plannen = …….. goed om te doen

Plannen is THE KEY. Doe je dit niet kun je die deadlines gelijk door het toilet spoelen. Plan ook niet teveel want je bent maar 1 persoon met 1 energie-level. Persoonlijk ben ik geen voorstander voor een agenda op de telefoon (het “1 knopje en alles is weg dilemma” heb ik vaak ondervonden) maar iedereen heeft zijn voorkeur. Meestal bekijk ik op de zondag hoe ik de week ga aanpakken.

#LADYBOSS #POWERGOALS

Toen ik mezelf inschreef bij de kamer van koophandel vertelde de meneer van het loket dat er na mij die dag nog 95 inschrijvingen kwamen. Moet je nagaan hoeveel dagen en inschrijvingen er in 1 jaar zitten! En van die 95 inschrijvingen is er misschien 15 procent die hun bedrijf draaiend houden. We zijn nu een maandje verder en grote uitspraken kan ik natuurlijk nog lang niet doen. Maar ik ben enorm dankbaar voor de klanten die nu al mij het vertrouwen geven om samen te werken. Momenteel moet ik nog veel investeren in de groei van het bedrijf. Maar ik vind het zeker de moeite waard. Want kunnen investeren betekent ook dat je aan de andere kant werk hebt om die investeringen te doen. Ik werk elke dag met veel liefde om de zaak te laten groeien en ik heb voor de toekomst nog zeker grote plannen! Laat je niet gek maken over wat mensen van je vinden, een gecompliceerde boekhouding, risico’s nemen, alles in je eentje doen, het zwaar hebben en stress beleven. Maar focus op de dingen die er wel toe doen. Anders beleef je nooit plezier aan je passies en zet je een killer op je dromen en creativiteit!

Je leeft maar 1 keer en gaat niet, bestaat niet!

Fotografie: Jeroen van den Berg – Flexart, Art-directon: Studio Fabienne Balvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *