‘CASA-College: De voedselrevolutie’ Dinsdag 27 maart 2018

Onze voedselketen moet grondig op de schop. De huidige voedselproductie – met name de vlees- en zuivelindustrie – is verantwoordelijk voor een gigantische CO2-uitstoot en heeft zo een enorme impact op ons klimaat. Bovendien zullen in 2050 naar verwachting zo’n tien miljard monden gevoed moeten worden. Het moet dus anders maar hoe?

Staan onze steden straks vol voedselflats? Eten we straks allemaal meelwormen of vormen genetische gewassen en kweekvlees ons toekomstige dieet? Iedereen verplicht veganist? Een ding is zeker: ons huidige productie- en consumptiepatroon is over zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen!

Joris Lohman, co-founder van The Food Hub en verbonden aan Slow Food International, een CASA-college over de mondiale voedseltransitie. Wat is de impact daarvan op steden als Arnhem en ons als consument? Lohman zal een inspirerend betoog houden over de vraag hoe we de wereld op een verantwoorde manier kunnen voeden.
Niet alleen de geest wordt gevoed tijdens deze CASA-avond! Masterchef en Arnhems meisje Estée Strooker, eigenaar van restaurant ‘t Amusement en bekend van 24-Kitchen, is een warm pleitbezorger van voedsel dat lekker en duurzaam is. Zij vertelt over haar passie voor de Nieuwe Nederlands Keuken en serveert na afloop van het programma een hapje hieruit!

Onder het motto CASA VISTA wil CASA in 2018 tot ingrediënten voor een vergezicht komen. Wat is Arnhems vista voor de lange termijn?

Datum: dinsdag 27 maart
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis
Meer informatie: casa-arnhem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *