‘Lezing BNO Utrecht’ Dinsdag 13 maart 2018

Sprekers

Bas Timmer is modeontwerper en oprichter van Sheltersuit. De ‘Sheltersuit’ is een warme, waterafstotende en weerbestendige jas voor mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats, die noodgedwongen op straat slapen. De combinatie van jas, slaapzak en opbergtas maakt overleven mogelijk in barre weersomstandigheden.

Inmiddels heeft Sheltersuit zich op meerdere manieren ontwikkeld. Onder andere door naast het produceren van Sheltersuits de arbeidsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Door banen te creëren bij Sheltersuit, krijgen mensen de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

De grootste droom en het ultieme doel van Sheltersuit is wereldwijd impact te maken en mensen te inspireren om elkaar te helpen.

Suze Swarte is grafisch ontwerper en heeft een fascinatie voor lijstjes, structuren en verzamelingen. Deze fascinaties, liefde voor typografie, grafische vormen en gestructureerde werkwijze zie je terug in haar ontwerpen (fotoboeken, exposities, websites en culturele identiteiten).

Afgelopen januari rondde ze de WdKA Master Design af. Daar deed ze design research naar patronen, verhalend ordenen en de rol van data(visualisatie) en storytelling in haar eigen werk. Suze deelt haar aanpak in lessen en workshops rondom datavisualisatie o.a. aan de HVA en de Algemene Rekenkamer.

Daniël Disselkoen droomde er ooit van advocaat te worden. In de plaats daarvan werd hij interactie kunstenaar en oprichter van Headmade. Een concept studio waarmee hij nieuwe vormen van interactie en gedrag bedenkt én maakt. Die ideeën hebben wereldwijd aandacht gekregen. Van miljoenen views op social media tot ‘coverage’ door WIRED, Quartz, BBC, NOS, die Zeit, Volkskrant en NRC.

Het wordt weer een mooie avond met interessante sprekers, dus zeker komen!

Datum: Dinsdag 13 maart 2018 |
Tijd: 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang)
Locatie: Sensorlab, Plompetorengracht 4, Utrecht|
Tickets: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro
Aanmelden: utrecht@bno.nl
Meer informatie: bno.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *