‘OPA: Matter of Things’ Dinsdag 24 April 2018

Dinsdag 24 april organiseert OPA een inhoudelijke avond over materialisering – de basis van ‘dingen’. Er wordt gekeken naar de verschillende fases van materiaal – als grondstof, in gebruik en als afval – en materiaaleigenschappen. Een actueel aspect zal materiaal-schaarste zijn en verschillende oplossingen daarvoor zoals Urban Mining en circulair ontwerpen. De lezers van de avond zijn Tjeerd Veenhoven en Lonny van Rijswijck.

Tjeerd Veenhoven
Tjeerd Veenhoven is een productontwerper, maar op een vernieuwende manier: hij ontwerpt ‘waardeketens’, van grondstof tot product en consumentenervaring. Hij ontwikkelt daarbij vaak nieuwe materialen – met een duidelijke focus op duurzaamheid.

Lonny van Rijswijck van Atelier NL
Voor ontwerpduo Atelier NL is het materiaal en soms zelfs de vindplaats van het materiaal bepalend voor het eindproduct. Bekend is hun serie Uit de klei getrokken, waarin ze keramische vazen en schalen maakten, gebaseerd op de landbouwgrond waar de klei vandaan werd gehaald.

Datum: 
Tijd: Inloop vanaf 19:30u, start programma: 20:00u
Locatie: Studio Founded,Wezenstraat 5, Arnhem
Entree: € 8,00, studenten: € 3,00, studenten HAN-IPO/RijnIJssel Creative Industrie & BNO/OPA-members: gratis
Meer informatie: o-p-a.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *