‘The Course of Events’ vanaf vrijdag 13 april 2018

 Van 13 t/m 10 juni exposeert Erik Wesselo in Collectie de Groen met de tentoonstelling The Course of Events. Met deze tentoonstelling keert Erik vanuit New York, heel even terug in de stad en zelfs heel feitelijk in het gebouw, waar hij in de jaren 90 studeerde. Inmiddels woont en werkt hij al een aantal jaren in New York. Collectie de Groen laat  splinternieuw werk zien van Erik Wesselo.

Wesselo’s films zijn geconstrueerd rond duur, temporisering, stilte en herhaling. Hiermee wil hij een spanning opbouwen die gaandeweg bij de toeschouwer verandert en het geduld op de proef stelt. Omdat er geen climax of clue volgt moet de kijker mijn werk ondergaan zonder verwachting.

In de film “East River” (2016) laat Wesselo zien hoe hij met de stroming van deze getijde rivier/zeestraat meedrijft met op de achtergrond de skyline van midtown Manhattan en de geluiden van de stad. De film vertelt een verhaal op twee niveaus. Aan de ene kant dat van de mens die opgaat en verdwijnt in de hectiek van de stad en aan de andere kant het gewillig meedeinen en laten afglijden van deze hectiek. Tijdelijkheid en vergankelijkheid worden verbonden met tijdloosheid en eindeloosheid.

De films “Tilt” (2018) en “Lucky 7” (2018 ) zijn gefilmd op locatie in Brooklyn, New York en spelen zich af in een lokale ‘Deli’ en ‘Laundromat’. Deze films gaan over verwachting, acceptatie en hoe dat juist in futiele dagelijkse situaties tot uitdrukking komt. Naast een beschouwelijke kant hebben de films een tragisch komisch karakter. Sommige elementen in deze films zijn gebaseerd op mijn ervaringen in het dagelijkse leven andere elementen zijn pure fictie. De herhaling en repetitieve werkingen in deze films roepen twijfel op over de vraag in hoeverre jezelf de regisseur bent van je leven of dat je een speelbal bent van invloeden van buiten af.

Datum: 13 april t/m 10 juni
Opening:  vrijdag 13 april om 17:00 uur
Entree: gratis
Locatie: Collectie de Groen, Weverstraat 40 Arnhem
Openingstijden: wo t/m zo van 11.00 tot 18.00 uur
Meer informatie: collectiedegroen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *