Take Off subsidie voor alumnus Juul Koene, Interaction Design

‘Ava kan praten, maakt gebruik van Big Data en zal na verdere doorontwikkeling onze hart, ogen en huid kunnen meten.’

Ava is een medisch home device (Ava your personal family doctor) in combinatie met een app op je telefoon die je gebruikt vóórdat je naar de huisarts gaat. Hierdoor kan de gezondheidszorg efficiënter worden. Je krijgt meer grip op je gezondheid omdat de metingen en de informatie die hierover gegeven wordt, toegankelijk en visueel wordt weergegeven. Daarbij ben je zelf beheerder van je medische data.’ Aan het woord is Juul Koene, alumnus (2017) van Interaction Design.

Juul heeft, in samenwerking met het Art Business Centre, een forse subsidie om Ava door te ontwikkelen binnengehaald. Deze Take Off subsidie (€ 25.000) geeft alumni de kans om een idee rijp te maken voor de markt.

De grondslag voor het idee van Juul ligt in haar afstudeer onderzoek naar zelfdiagnose. Hierin is ze onderzoek gaan doen naar de verschillende beschikbare zelftests en wat er voor nodig is om een accurate diagnose te geven. Ook naar wat het zoeken naar symptomen op Google anders maakt dan naar de huisarts te gaan. Ze is gaan kijken hoe wij nu met onze gezondheid bezig zijn en wat er mist binnen de gezondheidszorg en hoe we deze efficiënter kunnen maken. Ze ontdekte dat de millennial generatie ook eerder zelfstandig medische problemen probeert op te lossen, 28 procent zegt zelfdiagnose te doen en 36 procent zegt zichzelf thuis te behandelen, zelfs voordat ze een arts bezoekt.

De eerste versie van Ava, een nog niet werkend prototype, is ontworpen en gemaakt. Het focus ligt nu op de simpelste versie van een werkend prototype waarmee de eerste gebruikers testen gedaan zouden kunnen worden. Als de haalbaarheid van Ava aangetoond is (daar is deze Take Off subsidie voor bedoeld) kan Juul verder gaan in haar productontwikkeling en zoeken naar de juiste markten. Het Art Business Centre is nu al bezig om met haar te zoeken naar vervolg financiering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *