Kozie start Crowdfunding Campagne

Alumni Roos Meerman (Huisblogger Innovatie 2015) en Tom Kortbeek zijn samen met hun team bezig met de startup Kozie. Hiermee willen zij mensen met dementie een veilig en vertrouwd gevoel geven met de door hen ontworpen producten. Sinds de start eind 2018 zijn ze met heel veel enthousiaste mensen in contact gekomen uit wereld van dementie, maar ook daarbuiten. En voor deze vele aanvragen vanuit nieuwe doelgroepen willen zij met Kozie een volgende stap maken; De Kozie producten ook leveren voor mensen met een meervoudige en/of verstandelijke beperking. Hiervoor zijn ze een crowdfunding gestart: crowdaboutnow.nl/campagnes/kozie

Over kozie

Kozie is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra van Kunstlab Arnhem en Studio Roos Meerman. Een project waarin smart textile technologie wordt gebruikt om een gezamenlijke muzikale ervaring te maken. Zo ontstond Tactile Orchestra: een zacht wandobject dat reageert op aanraking. Bij iedere aanraking weerklinkt een instrument en als meerdere mensen het wandobject aaien, klinkt uiteindelijk het geluid van een heel strijkorkest. Tactile Orchesta vormde de basis voor KozieWe. Een andere materiaalkeuze, andere kleuren en andere geluiden resulteerden in een aangepast wandobject dat is ontwikkeld ter stimulatie van zintuiglijke ervaringen. Inmiddels wordt KozieWe ingezet in zorginstellingen waar onder andere mensen met dementie en mensen met een meervoudige en/of verstandelijke beperking verblijven. Vanuit het wandobject is het kussen KozieMe geïntroduceerd om het idee van het wandobject draagbaar en individueel toegankelijk te maken.

Crowdfunding

Om de volgende stap te maken wil het team van Kozie een investering ophalen via crowdfunding via het platform www.crowdaboutnow.nl. Iedereen kan de campagne ondersteunen door zelf mee te investeren en door een zo groot mogelijk bereik voor Kozie te creëren door de social media berichten over de crowdfunding en de crowdfund-pagina te delen in je netwerk. crowdaboutnow.nl/campagnes/kozie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *