KEEP AN EYE MASTERCLASSES: ARTIST IN BUSINESS

13 Oktober 2019 vind het seminar ‘Artist in Business’ plaats, speciaal voor theatermakers, cabaretiers, zangers, muzikanten, schrijvers, componisten, stand-up comedians en andere creatieven.
Het seminar wordt georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Fay Claassen en Lenette van Dongen zijn de twee speciale gasten die aanwezig zijn bij de seminar.

Je kan twee workshops naar keuze kiezen en aan het einde van de dag weet je alles over hoe je jezelf of jouw product in de markt kan zetten. De workshops worden gegeven door bevlogen docenten uit het vak.

Wil je bijvoorbeeld weten waar je je eigen muziek kunt streamen? Heb je een startkapitaal nodig voor je artistieke idee en wil je sponsors enthousiast maken voor jouw unieke plan? Hoe maak je een prikkelende persfoto? En uit welke elementen bestaat een goed persbericht? Deze vragen worden allemaal beantwoord op 13 oktober.

Aanbod workshops

Online music streaming; hoe verdien je geld met het streamen van muziek? Welke diensten zijn er en welke zijn het meest geschikt voor jouw genre?

Career development; hoe zie jij jezelf als artiest? Hoe ga je om met kritiek, onzekerheden en druk van buitenaf? Hoe blijf je gemotiveerd, gefocussed en professioneel? In deze workshop ga je op zoek naar jouw mogelijkheden in een wereld vol competitie.

Crowdfunding: hoe zet je een idee om in een crowdfunding campagne? In deze workshop worden de stappen behandeld die nodig zijn om jouw campagne tot een succes te maken. 

Pitch and present; wat is jouw verhaal? Hoe presenteer je jezelf als artiest? Hoe onderscheid je jezelf? In deze interactieve workshop krijg je de middelen aangereikt om je eigen elevator pitch te maken.

Press release; hoe maak je een interessante tekst over je eigen (theater)stuk? Welke tone of voice sluit het beste bij je aan? En welke stijl gebruik je voor welke doelgroep? In deze workshop leer je alle ins en outs over het schrijven van je eigen persbericht

Press photo; Wat maakt een beeld prikkelend? Waarom is het zo belangrijk een goede foto van jezelf te maken en publiceren? In deze workshop staat het belang van beeld centraal. Waarom worden sommige beelden wél gepubliceerd en andere niet?

Kijk voor het volledige programma op: amsterdamskleinkunstfestival.nl

Inschrijven

Deelname aan het seminar kost 7,50 euro (lunch inbegrepen). Vanwege de beperkte capaciteit zijn studenten, alumni en startende professionals verplicht het aanmeldformulier op de website amsterdamskleinkunstfestival.nl in te vullen. Aanmelden kan t/m vrijdag 4 oktober. 

Datum en locatie

Datum: zondag 13 oktober 2019
Tijd: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Conservatorium van Amsterdam – Oosterdokskade 151, Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *