Startersvouchers in beeld: €2.500,00 voor Thomas van den Bliek

Objects for a Cashless Society photo by Juuke Schoorl

Thomas van den Bliek – ArtEZ alumnus product design Arnhem 2019 en huisblogger bij het Art Business Centre – presenteerde op 11 februari 2020 zijn “business case” bij de beoordelingscommissie van Stichting Fondsbeheer Gelderland Valoriseert. Hij wist de commissie te overtuigen van de potentie van zijn design studio in de vorm van een hybride beroepspraktijk wat voor de creatieve sector vanzelfsprekend is maar in andere sectoren niet altijd het uitgangspunt.

Enerzijds een ontwerp studio gespecialiseerd in innovatieve ontwerpvoorstellen, 3D modelering en prototype engineering (R&D) en anderzijds een ontwerp studio gericht op speculatief design:

Dit doe ik door ontwerpvoorstellen te maken die niet gericht zijn op massaproductie. De speculatieve ontwerpvoorstellen presenteren een wenselijke toekomst. Dit om een discussie op te starten over de implicaties van een nieuwe technologische ontwikkeling of innovatie.

Objects for a Cashless Society photo by Juuke Schoorl

Zijn ontwerp van de digitale spaarpot “ The Piggy Bank” vertegenwoordigt zijn gedachtengoed over de toekomst van geld:

De transitie van een analoge naar een digitaal systeem binnen geld zorgt ervoor dat het fysieke gevoel van het bezitten van geld verdwijnt. De Piggy Bank is een ontwerpvoorstel om digitaal geld thuis op te slaan en te sparen. Een harde schijf voor je inkomen. Door geluid en gewicht toe te voegen aan een digitale geldstroom ontstaat er een zintuigelijke beleving bij het digitaal geld. Door je bankpas op de Piggy Bank te tikken hoor je een fysiek muntje in de schaal vallen. De inhoud van de Piggy Bank hoor je door de schaal op te tillen en te schudden.

Thomas volgde eerder dit jaar het Startersprogramma van het Art Business Centre en heeft zo heel specifiek zijn aanvraag voor de voucher kunnen voorbereiden.

De volgende stap is de keuze voor een Art Business Coach. Het Art Business Centre vertegenwoordigt een groep van ArtEZ alumni die al langere tijd geleden zijn afgestudeerd en hun specifieke vakinhoudelijke waarden kunnen en willen overdragen aan de nieuwkomers zoals Thomas. Met name het netwerk in een specifiek vakgebied – wat je nog niet hebt bij het afstuderen – is een belangrijke basis bij deze start.

Daarnaast zal Thomas zijn voucher inzetten om zijn werkplaats in te richten met machines en technische tools. Een investering die voor vele ontwerpers alleen via deze subsidie toegankelijk is.

Voor meer informatie over de startersvoucher of het startersprogramma van het Art Business Centre kun je contact opnemen met:

Cily Smulders 026 3535631 / c.smulders@artez.nl

Projectadviseur Art Business Centre
Coördinator Startersprogramma
Coach Startersvoucher Stichting Fondsbeheer Gelderland Valoriseert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *