About

Artez & Ondernemen

ArtEZ biedt hoogwaardige kunstvakopleidingen aan waarbij de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van de kunstenaar centraal staat. Daarbij zijn voor ons de ontwikkeling in de vaardigheden die nodig zijn voor een goed ondernemerschap essentieel.

Het Art Business Centre – de afdeling voor ondernemerschap & innovatie binnen ArtEZ – is de initiatiefnemer van deze website en zal je zoveel mogelijk informeren over ondernemerschap binnen de kunsten.

Daarnaast zal Rebecca Nagel – jurist en docent bij ArtEZ – jou op een interactieve manier ten dienst zijn t.a.v. het starten en inrichten van je onderneming.

Ook delen hier jonge ArtEZ alumni inspirerende verhalen en actuele ervaringen. Waar komen ze terecht? Hoe verdienen ze geld met hun passie? Waar lopen ze tegen aan en welke successen behalen ze?

2 3 4

Denk aan Maison the Faux, fris afgestudeerde modeontwerpers die twee jaar geleden een eigen label hebben opgezet. Naast de twee artistieke leiders – Joris Suk en Hans Hutting – hebben zij een krachtig team bij elkaar gebracht voor promotie, marketing en communicatie waardoor ze een hele sterke positionering krijgen in de modewereld.

Denk aan Tom Kortbeek muziektheater die samen met Stefanie Hesseling d.m.v. het KuntsLAB een interdisciplinaire aanpak vanuit kunst-techniek en wetenschap ontwikkeld heeft waarbij de kunstenaar een hele nieuwe waarde krijgt binnen de maatschappij.

1

Denk aan de Workmates, een collectief van 4 productdesigners die allemaal werken vanuit bestaande materialen en technieken. Door zich samen te voegen en hun identiteit te verbinden aan een briljant innovatief marketingconcept gooien zij hoge ogen bij de grootste Europese designbeurs: De Salone del Mobile in Milaan.

Workmates[1]

Kortom, ArtEZ gelooft in een nieuwe generatie kunstenaars. Kunstenaars die zich verstaanbaar maken in de creatieve sector en zich flexibel inzetten in een veranderende economie met een groeiende maatschappelijke verbinding.

Deze website zal je helpen om jouw passie, jouw vakmanschap een professioneel gezicht te geven binnen het professionele culturele werkveld.

Lees hier meer over ArtEZ.