START UP PROGRAM

S T A R T E R S P R O G R A M M A

READY TO START?

2 dagen lang inspirerende workshops in een interdisciplinaire groep kunstenaars ter voorbereiding van je beroepspraktijk.

Alle kunst ontstaat vanuit een drijfveer, maar dan? Hoe vinden creaties en makers hun weg in de wereld? Kunst heeft een podium nodig en dat komt niet uit de lucht vallen, je zult het moeten vinden of creëren.

Als kunstenaar / ontwerper / performer wil je kunnen handelen vanuit je eigen autonomie en je artistieke signatuur gelijkwaardig laten groeien met je financieel bestaan.
Hiervoor is het van belang om op een doelmatige en zakelijke manier te leren kijken naar je vakmanschap.
Dit doen we door in te zoomen op je beroepspraktijk volgens het Business Model Canvas. Gedurende twee dagen werk je in vier workshops aan de professionalisering van jouw waarde propositie.

VOOR WIE

Alumni van ArtEZ die op het punt staan een eigen onderneming te starten kunnen gebruik maken van deze workshops van het Art Business Centre. Een korte omschrijving van je bedrijfsconcept is voldoende om te kunnen starten.

DE WORKSHOPS

In een multidisciplinaire groep kunstenaars ga je aan de slag met je eigen bedrijfsconcept. Je leert inzicht te krijgen in hoe jij jouw werk kunt verbinden aan je publiek en hoe je dit vanuit je persoonlijke unieke waarde propositie kunt communiceren. Tijdens de vier workshops gedurende twee dagen ga je jouw bedrijfsconcept steeds verder specificeren en verbinden aan een verdienmodel. Tot slot ga je onderzoeken hoe jij als kunstenaar jezelf het beste kunt positioneren in het culturele veld.

Er is veel aandacht voor een persoonlijke en individuele begeleiding tijdens de workshops waardoor iedereen vanuit zijn eigen casus kan werken.

E-SCAN

Ter voorbereiding ontvang je van ons een E-scan – een ondernemerstest – die je online kunt maken om je ondernemende competenties en denkstijlen in beeld te brengen.

DOCENTEN

  • Cily Smulders geeft les over personal branding in de creatieve sector en is coördinator van het startersprogramma.
  • Tamara Rookus ontwikkelt en geeft onderwijs over creatief ondernemerschap. Zij is gespecialiseerd in bedrijfsmodellen van creatieve ondernemers.

AANMELDEN

Heb je interesse in deze workshops meld je dan aan via abc@artez.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om je bedrijfsconcept te bespreken.

Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact op met Cily Smulders, de coördinator “Ready to start?”: c.smulders@artez.nl / 026 3535631

DATA 2020

Startersprogramma maart:

5 maart 9.30 – 15.00
19 maart 18 juni 9.30 – 15.00

Startersprogramma mei:

14 mei 11 juni 9.30 – 15.00
28 mei 25 juni 9.30 – 15.00

F I N A N C I E R I N G

0 1 . S T A R T E R S V O U C H E R

De startersvoucher van ‘Gelderland valoriseert’ is een subsidie van €2.500,- voor studenten en alumni van ArtEZ tot maximaal 2 jaar na afstuderen. Deze voucher is bedoeld voor de eerste investeringen voor de opstart van een nieuwe, innovatieve onderneming.

Om hiervoor in aanmerking te komen ga je jouw bedrijfsconcept en begroting pitchen voor een beoordelingscommissie. Deze commissie beslist of de voucher wordt toegekend en onder welke voorwaarden.

AANMELDEN

Heb je interesse in deze voucher meld je dan aan via abc@artez.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om je bedrijfsconcept te bespreken.

Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact op met Cily Smulders: c.smulders@artez.nl / 026 3535631

PITCHDATA BEOORDELINGSCOMMISSIE VOUCHERS

  • 11 Februari 2020
  • 21 April 2020 komt te vervallen i.v.m. het Coronavirus
  • 23 Juni 2020

Voor de aanvraag van de startersvoucher wordt je persoonlijk begeleid door het Art Business Centre. Twee weken voor de beoordelingscommissie volg je een pitchtraining die speciaal gericht is op deze aanvraag zodat je goede voorbereid bent voor deze presentatie.

Voor de exacte voorwaarden van de startersvoucher lees hier. (link pdf)

ART BUSINESS COACH

Het Art Business Centre heeft in de afgelopen 10 jaar een groot netwerk opgebouwd van ArtEZ alumni. Via de Startersvoucher kun je vanaf nu gebruik maken van een coach uit dit netwerk, die jou een half jaar begeleidt gedurende de start van je eigen onderneming. Als je voor deze optie kiest kun je daarvoor een deel van je voucher reserveren. Dit is een mooie kans om te kunnen profiteren van hun specifieke vakinhoudelijke en vaak waardevolle kennis en ervaring. 

Benieuwd welke coach bij jou past? Lees hier meer over hun specifieke expertise.

0 2 . S T A R T E R S L E N I N G E N

De startersleningen van Stichting Fonds Beheer Gelderland valoriseert zijn bedoeld voor jonge ondernemers in Gelderland die intensief willen samenwerken met de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein of de Radboud Universiteit.

De leningen zijn specifiek bedoeld voor de financiering van innovatieve, opschaalbare activiteiten in de fase van ontwikkeling, testen en marktintroductie. Er zijn leningen beschikbaar van €10.000,- tot €150.000,-  tegen variabele marktrente. Deze moeten na 1 jaar – gespreid over 2 tot 3 jaar – worden afgelost.

PITCHDATA & PROCEDURE

  • 6 februari 2020
  • 2 april 2020 komt te vervallen i.v.m. het Coronavirus
  • 2 juli 2020

Voor de aanvraag van de starterslening wordt je persoonlijk begeleid door het Art Business Centre. Twee weken voor de beoordelingscommissie volg je een pitchtraining die speciaal gericht is op deze aanvraag zodat je goede voorbereid bent voor deze presentatie.

Voor de exacte voorwaarden van de starterslening lees hier. (link pdf)

AANMELDEN

Heb je interesse in een starterslening meld je dan aan via abc@artez.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om je ondernemingsplan te bespreken.

Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact op met Cily Smulders: c.smulders@artez.nl / 026 353563


C O A C H I N G

ART BUSINESS COACH

Het Art Business Centre heeft in de afgelopen 10 jaar een groot netwerk opgebouwd van ArtEZ alumni. Via de Startersvoucher kun je vanaf nu gebruik maken van een coach uit dit netwerk, die jou een half jaar begeleidt gedurende de start van je eigen onderneming. Dit is een mooie kans om te kunnen profiteren van hun specifieke vakinhoudelijke en vaak waardevolle kennis en ervaring. 

Op deze pagina introduceren we de eerste coaches, wil je meer weten over de coaches en/of de Startersvouchers? Neem dan contact op met Cily Smulders c.smulders@artez.nl/ 026 – 3535631